Recept: Vogelnestjes van kokos


Volgend weekend is het al weer Pasen en daarom leek het mij leuk om alvast dit lekkere recept met jullie te delen. Het zijn kokosmakronen in de vorm van een vogelnestje gevuld met suiker paaseitjes. Het toffe is dat je maar een klein aantal ingrediënten nodig hebt en het supersnel klaar te maken is! Daarnaast zijn deze vogelnestjes van kokos koemelk en lactose -vrij. Ideaal voor als je een koemelkallergie hebt of lactose intolerant bent, maar natuurlijk ook voor als je gewoon heel erg van kokos houd 😉

Benodigde ingrediënten:

  • 4 eiwitten (van middelgrote eieren)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram kokosrasp
  • Suiker paaseitjes (Lidl)
  • Wajang boter (kleine hoeveelheid voor insmeren bakvorm)

Benodigde keukengerei:

  • Cupcake bakvorm
  • Steelpannetje
  • Beslagkom

En zo maak je de vogelnestjes van kokos klaar:

Als aller eerst verwarm je de oven voor op 180 °C. Daarna splits je de 4 eieren zodat je 4 eiwitten in één beslagkom overhoud. Het splitsen van de eieren kun je het beste doen door de schaal van het ei te breken en het eigeel van de ene helft van de eischaal naar de andere helft van de eischaal te gieten. Doe dit boven de beslagkom zodat al het eiwit netjes hierin terecht komt. Voeg hierna de 200 gram suiker en 200 gram kokosrasp en de 4 eiwitten in de beslagkom toe. Roer/schep vervolgens het mengsel goed door elkaar.

Als je het mengsel goed door elkaar hebt geroerd kun je deze overgieten in het steelpannetje. Verwarm het mengsel in het steelpannetje ongeveer 2 a 3 minuten. Letop: het mengsel mag niet verkleuren!

Vet onder tussen de cupcake bakvorm in. Ik zelf gebruik hier Wajang boter voor omdat deze koemelk en lactose vrij is.

Zodra het mengsel opgewarmd is kan je deze gelijkmatig met 2 lepels in de cupcake bakvorm verdelen. Wacht even tot het mengsel wat afgekoeld is en vorm het hierna per bakvorm tot een vogelnestje. Je kan dit met een mes doen of gewoon met je vingers.

Plaats hierna de cupcake bakvorm in de voor verwarmde oven en bak de kokos vogelnestjes in 18 minuten goudbruin en gaar. Zodra de kokos vogelnestje klaar zijn, laat je deze even afkoelen anders kunnen deze uit elkaar vallen. Haal ze hierna uit de bakvorm en vul de kokos nestjes met de suiker paaseitjes. Ik heb de suiker paaseitjes van de Lidl, deze zijn koemelk en lactose vrij. Enjoy you’re kokos vogelnestjes met paaseitjes!

Heb jij deze vogelnestjes van kokos al geprobeerd? Laat hieronder in de comments achter wat je ervan vond.

 

Gerelateerde blogposts

2 reactie

  • Reageren
    Erik
    25 maart 2018

    Ze zien er lekkerrrrrr uit!
    Leuke blog, blijf hem zeker lezen. Vooral vanwege de lactose vrije recepten.

  • Reageren
    Bram
    25 maart 2018

    Net gemaakt en (te heet :)) kunnen proeven en ze zijn heerlijk. Ga zo door. Mooie foto’s en duidelijke teksten/recepten..

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: